marți, 29 mai 2012

Noaptea Literaturii Europene la Teatrul de Sufragerie

In noaptea Literaturii Europene citim MOMO de Michael Ende la Teatrul de Sufragerie. Acompaniati de ceai din ierburi aromatice vom purta cartea din mana in mana, si povestea de la suflet la suflet. Caci asa cum spune Michael Ende  "lumea-ntreaga-i o poveste in care aparem si noi". Va asteptam pe 31 mai la ora 19.00. Intrare e libera, insa e musai sa de dai de veste inainte la lumealuimomo@gmail.com, iar o donatie lasata gazdei pentru tratatie e va fi cu drag apreciata.

 "S-ar putea crede că Momo a avut un mare noroc că a dat de "oameni atât de cumsecade ― iar Momo însăşi avea această părere. Foarte curând însă s-a dovedit că şi oamenii au avut tot atât de mare noroc. Aveau nevoie de Momo şi se mirau cum de au scos-o la capăt mai înainte, fără ea. Cu cât trecea mai multă vreme de când fetiţa era la ei, cu atât mai necesară le devenea, atât de necesară încât se temeau ca nu cumva într-o bună zi să plece iar în lume. Astfel se întâmpla ca Momo să aibă foarte mulţi musafiri. Aproape întotdeauna putea fi văzut câte cineva şezând lângă ea şi vorbindu-i însufleţit. Cei ce aveau nevoie de ea şi nu puteau veni, trimiteau după ea pentru a o aduce la ei. Iar celor ce nu-şi dăduseră încă seama că aveau nevoie de ea li se spunea de către ceilalţi:― Du-te la Momo!"

luni, 28 mai 2012

Multumim Maestre!!

Maestrul Horatiu Malaele a inaugurat Teatrul de Sufragerie printr-un Recital de Exceptie, sambata 26 mai 2012. O zi pe care o vom purta mereu in suflet!!






joi, 24 mai 2012

Teatrul de Sufragerie - o altfel de poveste în care apărem şi noi Bucureşti, 24 mai 2012

Astăzi s-a lansat Teatrul de Sufragerie, un proiect cultural al Lumii lui MOMO care se adresează tuturor categoriilor de public, iubitori de teatru, poezie şi muzica. Cu această ocazie, Teatrul de Sufragerie anunţa deschiderea stagiunii de vară, printr-o nouă adaptare a spectacolul “Fără Cap” în regia Ioanei Petre cu Răzvan Ropotan şi trupa “Late Summer”, care se va juca chiar în ziua deschiderii la ora 20.30. 

Iniţiatorii noului proiect de teatru independent sunt Mirela Loghin şi Răzvan Ropotan, care propun o alternativă a teatrului din sălile consacrate de spectacol, prin îndepărtarea barierei actor- spectator, schimbând perspectiva spectatorului cu privire la nivelul lui de implicare. “În sufrageria noastră se joacă teatru pe covor în intimitatea spectatorilor – în mijlocul lor chiar – actorul aşezându-se lângă ei, adresându-le direct şi personal, ca şi cum ar releva o frumuseţe ascunsă, o lume indedita şi în acelaşi timp neobişnuită. Această abordare surprinde jocul actorului în toate aspectele lui ascunse privirii atunci când eşti pe o scenă mare. Astfel, se îmbogăţeşte perspectiva spectatorului pentru că el poate observa mai multe detalii din jocul actoricesc, din emoţii şi stări. “ a declarat Mirela Loghin, unul dintre Initiatorul Proiectului. 

De 3 luni de zile Teatrul de Sufragerie este mai degrabă un laborator numit sufragerie. Avem trei spectacole adoptate si adaptate, care au participat la festivaluri în Bucureşti, Bacău, Sibiu şi Tukums (Letonia). De 1 lună am început să montăm prima noastră producţie, Alice în sufrageria minunilor, regie şi text Selma Dragoş. Până acum avem: 9 spectacole jucate, peste 200 de spectatori, mai mult de 400 de ceaiuri băute, 100 de chestionare completate şi, cel puţin 50 de spectatori fideli. E timpul să veniţi mai aproape. De aici, de unde stăm noi jocul actorului se simte. Altfel. Căci suntem un altfel de proiect de teatru. 100% independent, 100% de sufragerie. Atmosfera Teatrului de Sufragerie este cu totul specială: un spaţiu care îi oferă atât spectatorului cât şi actorului intimitate, confort, siguranţă, căldură, grijă, atenţie, linişte interioară – într-un cuvânt sentimentul de acasă. Iar Acasă este locul în care vrei să te întorci – citându-l pe Stefan Caraman. Imaginează-ţi o seară, în care îţi inviţi cei mai buni prieteni şi povesteşti despre tine şi viaţă. Şi e pe bune. Fără cortina. Fără lumini, efecte speciale, fără decoruri prefabricate. E ca şi cum ai fi gol, în faţa oglinzii tale şi te descoperi. Diferenţa este că eşti privit în ochi de alţi 20 sau 40 de ochi. Eşti într-o expunere în care eşti nevoit să fii sincer. Pentru că jocul tău, se simte. Iar tu, actor, primești vibraţia, emoţia spectatorului dar şi întrebările pe care acesta le poartă în ochi - feedback în timp real spune Răzvan Ropotan, actor, masterand al UNATC, București.

Ce ne propunem?  promovarea tinerilor actori, dramaturgi şi regizori romani, provocarea actorilor deja consacraţi să joace cu un altfel de public,propriile producţii de teatru, participarea in festivaluri,  

Cele 3 zile dedicate Lansării oficiale vor avea ca reprezentanţii: pe 24 mai Fără Cap, după Truman Capote, regia Ioana Petre, ora 20.30 (invitaţii), Horaţiu Malaele – Sunt un Orb (cu public), 27 mai Acasă de Ștefan Caraman, cu Ruxandra Coman, la 20.30. Vor continua în săptămânile care urmează Camil. Un oarecare de Răzvan Ropotan cu Ștefan Huluba pe 8 iunie şi Alice după Lewis Carroll, regia Selma Dragoș pe 10 iunie, avanpremieră. Teatrul de Sufragerie propune spectatorului o trăire reală, astfel încât la final să îşi pună întrebarea cine a jucat până la urmă, eu sau actorul? 

CONTACT: MIRELA LOGHIN, Teatrul de Sufragerie, 0723.565.113, miraloghin@yahoo.com, teatruldesufragerie@gmail.com

sâmbătă, 19 mai 2012

Recital Extraordinar Horatiu Malaele


Imagineaza-ti o seara, in care iti inviti cei mai buni prieteni si le povestesti despre tine si viata ta. Si e pe bune. Fara cortina. Fara lumini si efecte speciale, fara decoruri prefabricate. E ca si cum ai fi gol in fata oglinzii tale si te descoperi. Diferenta este ca esti privit in ochi de alti ochi. Care te privesc.
Sunt un orb" - un spectacol de teatru pentru un public restrans, in intimitatea unei sufragerii, o calatorie de suflet prin operele unor mari poeti romani:Marin Sorescu,George Toparceanu,Nichita Stanescu,Emil Brumaru,Grigore Vieru, Adrian Paunescu etc..multa poezie, sensibilitate, umorul lui Malaele presarat cu muzica, teatru si multa, multa improvizatie. Locuri limitate, 20!! Pentru detalii si rezervari teatruldesufragerie@gmail.com, 0723.565113
Teatrul de Sufragerie, Str. Cobalcescu nr. 51, sector 1